Çıktı-Düştü Demeden Sessizce Bitcoin Birikimi! Milyarlar Konuşuluyor

Büyük oyuncular yine Bitcoin için devredeler. Üstelik bu defa rakam öyle az da değil. Milyar dolarlık eklemeler var. Bu defa bir milyar doların üzerinde BTC‘yi varlıklarına eklediler. Detaylara hep birlikte bakalım.

Bitcoin’in balinaları büyük hamleler yapıyor

Son veriler Bitcoin (BTC) dünyasında önemli bir gelişmeyi ortaya çıkardı. Genellikle “balinalar” olarak adlandırılan derin cepli Bitcoin sahiplerinden haber var. Buna göre son iki hafta içinde lider kripto para biriminde önemli miktarda birikim yaptı.

Piyasa istihbarat platformu IntoTheBlock’tan alınan bilgilere göre, büyük Bitcoin sahiplerinden hamleler var. Buna göre Ağustos ortasından bu yana piyasa değerine göre en yüksek dijital varlıktan önemli miktarlarda satın aldılar. Bunlar, toplam Bitcoin arzının %0,1’ini ya da daha fazlasını elinde bulunduran kişi ya da kuruluşlar. Ayrıca sadece iki hafta içinde varlıklarına 1,5 milyar dolar değerinde şaşırtıcı bir BTC eklediler.

Bitcoin adreslerinde artış

Blockchain takip firması Glassnode da Bitcoin sahipliğinde kayda değer bir eğilim olduğunu bildirdi. Toplam 10 BTC ya da daha fazlasına sahip olan yatırımcı sayısı 157.324’e ulaştı. Buna göre son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Önemli Bitcoin varlıklarına sahip adreslerdeki bu artış, kripto para birimine olan ilginin ve yatırımın arttığını gösteriyor.

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin, gün içinde küçük dalgalanmalarla birlikte 25.889 dolardan işlem görüyor. Bu istikrar, büyük sahiplerin önemli birikimlerinin ve önemli BTC varlıklarına sahip yatırımcıların artan ilgisinin ortasında geliyor.

Stabilcoin’ler piyasa hareketliliğine işaret ediyor

Analitik firması Santiment, ilk altı stablecoin’in toplam piyasa değerini yakından takip ediyor. Elde ettikleri veriler, bu stablecoin’lerin piyasa değerlerindeki son artışın, piyasanın tersine dönmesinin habercisi olabileceğini gösteriyor.  Kripto para dünyasındaki en büyük altı stablecoin’in piyasa değeri son 18 ayda toplu olarak %25,9 oranında azaldı. Ancak geçtiğimiz Kasım ayında FTX’in çöküşünden bu yana ilk kez büyüme söz konusu. 22 Ağustos’tan bu yana, toplam piyasa değerleri 663,2 milyon dolar arttı.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda kripto dünyası, balinaların önemli Bitcoin varlıkları biriktirmesi ve büyük Bitcoin adreslerinin sayısının son yılların en yüksek seviyelerine ulaşmasıyla ilgi çekici hareketlere tanık oluyor. Bitcoin’in fiyatı nispeten sabit kalıyor. Ayrıca stablecoin’lerin piyasa değerlerindeki artış, kripto para piyasasının önemli değişikliklerin eşiğinde olabileceğini gösteriyor. Hem yatırımcılar hem de meraklılar bu gelişmeleri yakından izliyor. Diğer taraftan kripto alanındaki potansiyel değişimleri öngörüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x